Осветителни тела Lucente

Дизайн, променящ всяка атмосфера и настроение

„Цветовете се виждат само при светлина!“ – Аристотел

Тази мисъл на древногръцкия мъдрец съдържа ключа към цялото възприятие на света, който ни заобикаля. За да видим неговата прелест, е необходима светлина – с естествената природата ни дарява само част от денонощието, а  изкуствената – нейните видове, сила и ефекти, определя човешката креативност.

Осветлението в дома е един от най- важните фактори при оформянето на дизайна на жилището. Светлинна игра, отблясъци, нюанси и ефекти, които се постигат посредством осветлението, могат да бъдат по-силни дори от самото обзавеждане.

Силата и внушението на светлината, нейното въздействие и мощен интериорен ефект е вдъхновението, което води до създаване на невероятно богатата колекция от осветителни тела на италианската компания Lucente.

В същността си Lucente е комбинация от елегантност и функционалност на органични форми, проект, създаден на базата на убеждението, че осветителните обекти с добър дизайн могат да подобрят качеството на съвременния живот, поради функционалната си естетика.

Светлината е способна да променя всяка атмосфера и настроения – Lucente се опитва да създаде свое тълкование и приложения на това силно въздействие в ежедневието.

Излъчващите елементи в някои от колекциите са геометрични и подредени, в други – динамични, а в някои случаи на пръв поглед – съвсем неопределени структури, създадени все едно на случаен принцип. Това е сякаш своеобразно отражение на динамичния, понякога объркан, но никога равен и спокоен съвремен начин на живот.

Осветителните тела на Lucente имат различен характер, създават множество от различни впечатляващи образи и интериорни роли, които изпълняват, но чрез своя силен дизайн и присъствие никога не остават незабелязани.

www.lucente.eu

Споделете тази публикация