Интериор на апартамент 88 кв.м в гр. Варшава

Топлина, светлина и модерна декорация в панелно жилище

 

Съвременният дизайн обича предизвикателствата и интересните метаморфози, особено когато нещо старо трябва да се превърне в ново!

Подобен е и случаят тук, показващ как старо панелно жилище се превръща след реконструкция в модерен дом с атрактивна декорация.

Този апартамент с площ 88 кв.м се намира в гр. Варшава, а автори на преобразяването са дизайнерите от студио Klaudia Tworo Interior Design.

Жилището включва отворена дневна зона с кухня, кът за хранене и кът за отдих, две детски стаи за трите деца в семейството, родителска спалня, антре и баня с WC.

Дневна зона

Цветовата концепция на дневната включва като основен цвят бяло и декор с натюрел на дърво. Това е изборът, наложен от малката площ на помещението, а целта е оптическото увеличаване на пространството.

Интериор на апартамент 88 кв.м

Кътът за отдих в дневната се състои от ъглов диван в сиво, ниска холна масичка в бяло, а отстреща е разположен стенен шкаф с място за TV. Едната от стените е облицована с декоративни бели тухлички. Окачен таван от гипсокартон определя границите на тази зона за отдих.

В непосредствена близост е разположен комплект от висока маса за хранене и столове, отново в бяло. Подът е ламинат с натюрел на светло естествено дърво, а килим в светло бежово е поставен в областта на холната масичка.

Бар-плот и две прилежащи столчета отделят П-образната кухня от останалата част на дневната.

Съвсем логично, тя е изпълнена също в бяло и декор на дърво. Ел. уредите са вградени.

Родителска спалня

При обзавеждането на спалнята на родителите предпочитанието пада върху неутралното излъчване на сивия цвят в комбинация в бяло.

Леглото, тапицираната му табла и завесите са в сходни сиви тонове. Скрин, тоалетка и окачени на стената шкафове за съхранение на вещи са решени в бяло. Подът е от светло дърво.

Детски стаи

За да бъде комфортно обитаването и на трите деца в семейството, от една голяма стая се оформят две отделни детски стаи.

В стаята на по-малките деца е проектирано двуетажно легло, а непосредствено пред прозореца е оформен двоен работен кът.

Голям стенен гардероб е предвиден за всичките им вещи, дори дизайнерите са открили възможност да вградят и малка тапицирана ниша с място за сядане вместо допълнително канапе, за каквото е ясно, че място не е имало.

В стаята на сестрата тийнейджър е поставено легло, също с тапицирана странична стена, гардероб, окачени шкафове, та дори и малка тоалетка с огледало.

Работният кът е аналогичен като в стаята на другите деца – голям рафт под прозореца изпълнява ролята на бюро.

Баня

Банята е оборудвана с вана с параван, отделящ къта за душ, WC, шкаф с дървесен декор и голямо огледало.

Антре

Интериор на апартамент 88 кв.м

Една от стените в антрето е облицована също с декоративни бели тухлички. Организиран е и своеобразен дрешник, чиято роля изпълнява голям гардероб, разположен в центъра на помещението.

От едната му страна е проектирана тапицирана ниша за удобство на обитателите. Закачалки на стената, високо огледало и бяла полица завършват обзавеждането на помещението.

Обновеният интериор на на този апартамент с площ 88 кв.м съвсем основателно го превръща във функционално и модерно жилище.

 

Галерия:

 

 

Споделете тази публикация