С поглед над града, който никога не спи…

Интериор на луксозен мезонет в Ню Йорк

 

Лукс и светлина – това е първото, което приковава погледа в този модерен мезонет, намиращ се на последен етаж в жилищен блок в града, който никога не спи, както е известен мегаполисът Ню Йорк.

Създатели на интериора на впечатляващия пентхаус са дизайнерите от студио Incorporated Architecture & Design.

Домът е изключително модерен, но и същевременно семпъл – като спокоен фон, на който различни декоративни акценти, предимно произведения на изкуството, създават неговия забележителен характер.

Интериорното решение на жилището с приблизителна площ около 370 кв. м е разработено по изискване на собственика в две основни функционални части.

На първото ниво на мезонета е зоната  с по-социална насоченост: просторен дневен развлекателен кът  за комуникация с приятели и 2 спални за гости, а на второто  е разположен частен апартамент за почивка и работа.

Динамика и жизненост в спокойната атмосфера и донякъде монотонност в сдържаната пастелна цветова концепция внасят ултрамодерни детайли и компоненти в обзавеждането.

Когато погледът се плъзне из жилищното пространство, първоначално може и да пропусне дадени обекти, които са забележими само от промяната на гледната точка – сменяйки ъгъла на фокуса, апартаментът показва скритите до момента сложни и изненадващи пространствени решения.

Интериорният дизайн в съвременен стил е основан на красиви контрасти между светли и тъмни нюанси.

Варовик, махагон, златен варак, бял мрамор, бронз и неръждаема стомана са само някои от материалите, използвани в интериора на този мезонет, който едва ли би оставил някого безразличен.

Възхищение или завист – все едно, но и в двата случая ще са налице проявени чувства.

Изключителната панорамна гледка наред с произведенията на изкуството и антиките, събирани от целия свят, са най-превъзходната украса, която би могла да се приложи в хармония с общия изглед на този дом.

И още – както бялото платно на художник се променя след нанасянето на всеки следващ щрих, така и слънчевата светлина денем  и яркото неоново сияние на никога незаспиващия град вечер, променят облика на жилището в различните часове на денонощието, но едно остава винаги същото – усещането за лукс и целенасочено търсен шик!

 

Галерия:

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment