Интериор на студио

Студиото, което представяме, е разположено на втория етаж на мезонет, който всъщност се явява подпокривно пространство.

Обширната площ на цялото жилище позволява този етаж да бъде обособен като почти отделно жилище за дъщерята студентка на собствениците. Макар и да не разполага със собствен вход, студиото все пак гарантира известна самостоятелност.
Достъпът до него се осъществява чрез вътрешната стълба, свързваща двете нива на апартамента.

Директно от стълбището пред погледа се разкрива дневната зона, обединяваща кухненски кът, кът за хранене и кът за отдих. Макар и скромнен като размери, кухненският бокс е оборудван с всичко необходимо – мивка, печка и малък хладилник.

ИНТЕРИОР НА СТУДИО - Списание Жилища ИНТЕРИОР НА СТУДИО - Списание Жилища

ИНТЕРИОР НА СТУДИО - Списание Жилища

Трапезарията се състои от кръгла бяла плексигласова маса и интересна смесица от четири, абсолютно различни по форма, но не и по цвят, столове. Ъглова композиция от два дивана със сива тапицерия, модерно бяло кресло и ниска стъклена масичка оформят къта за отдих и срещи с приятели.

Тъй като помещението е с ограничени размери, за да бъде максимално осветено, са поставени големи френски прозорци, от които има достъп до терасата. Отново с цел оптическо разширяване на помещението, основното цветово решение е бяло, а за да бъде избягнато стерилно звучене на атмосферата, декоративните греди на тавана са боядисани в черно. В черно е и кухненското обзавеждане. Подът е изпълнен в светъл ламинат.

ИНТЕРИОР НА СТУДИО - Списание Жилища

ИНТЕРИОР НА СТУДИО - Списание Жилища

Спалнята е решена отново в сиво, бяло и черно – сив мокет, бяло ниско легло и отново повтарящия се акцент в черните декоративни греди.
На френските прозорци са монтирани вътрешни щори, които спират свободния ход на слънчевите лъчи при необходимост. От спалнята също има достъп до терасата, както и до банята, която следва наложеното и в останалите помещения цветово решение.

Споделете тази публикация