Интериорен проект за ремонт на апартамент 90 кв.м

Креативни идеи + различна интериорна концепция = ново жилище

 

Животът следва своя ход, дните отминават неусетно и в един момент дори и най-комфортното жилище вече напомня многозначно, че идва време за промяна, време за нещо ново и по-добро. Точно такъв е случаят, за който ни разказва интериорният дизайнер Яна Мечкарова от студио “Кала дизайн” – за основния ремонт на жилище от 90 кв.м., включващ дневна зона, спалня, детска стая, баня и WC.

Разпределение

Пран на апартамента

“Апартаментът е собственост на младо семейство с две момиченца – близначки на 4 г. Разположението на помещенията в жилището е достатъчно функционално и не се наложи да правим драстични промени, да бутаме стени и да изграждаме нови. Използвахме максимално даденостите на архитектурата и се опитахме да изградим съвременно,  спокойно и уютно място за живот на неговите обитатели.

Антре

В антрето се помещават 3 просторни обема за съхранение: гардероб с плъзгащи врати, мокро помещение и гардероб в ниша до баня.

Запазихме старата мазилка, която е изключително интересна като релеф, но предвидихме освежаване на повърхностната обработка. Добавихме декоративни бленди по стените, които имат и втора функциа – да скрият недостатъците от състаряване на мазилката и повредените ръбове. Подовата настилка е гранитогрес и преминава под стъклена плъзгаща врата към кухнята и трапезарията.

Интериорен проект на антрето

Обърнете внимание на окачения таван в антрето

Проект на антре

Дневна зона

В кухнята шкафовете с необходимото оборудване  са разположени Г-образно – по протежението на две от стените като плавно преминават в трапезарни, съответно по–плитки, за да не заемат така важното за масата и столовете място в къта за хранене.

Поглед отгоре на кухнята

Масата е голяма и разтегателна, за да бъде удобна и при посрещане на гости.

В кухнята шкафовете с необходимото оборудване са разположени Г-образно

Между дневната и кухнята имаше огромен портал, декориран с гипсови орнаменти. За да не нарушаваме съвременното звучене на интериора, премахнахме орнаментите.

Добавихме плъзгащи врати от стъкло, които не спират светлината, но  спомагат за изолиране на зоната за готвене от зоната за отдих.

Добавихме плъзгащи врати от стъкло, които не спират светлината

В дневната има голяма библиотека, в която да се помести огромната колекция от книги на собствениците. За да усилим усещането за уют в помещението, вградихме биоетанолова камина в библиотеката. Собствениците притежават люлеещ стол, който най-после намери точното си място – пред камината.

В светлия край на дневната проектирахме огромно бюро, което да бъде използвано и от двамата родители едновременно – при желание.

Поглед отгоре на дневната зона

Връзка между импровизирания кабинет и зоната за отдих е преградният шкаф с отворени кутии. За декорация по стените в дневната са използвани принтове с надписи на санскрит.

Спалня

Подът в родителската спалня, също както  в дневната и детската спалня, е с естестестен паркет, който се цикли и обработва с растителни масла, за да избели и защити.

Поглед отгоре на спалнята

В спалнята има малък дрешник зад плъзгащи врати и един много специален шкаф. Той има вид на бюро, но е снабден с вградена дъска за гладене.

Освен това, когато капакът в средата му се отвори, се превръща в дамска тоалетка с огледало.
Встрани от леглото има етажерка за книгите, които четат преди сън родителите.

Баня и WC

За цветовото оформление на банята  и тоалетната изборът падна върху свежи цветове като пролетно светло зелено и топло оранжево в комбинация с неутралното бяло.”

 

 

 

За повече информация и контакти:

Дизайн: инж.-диз. Яна Мечкарова

За контакти: тел.: 0888780852

e-mail: yanamechkarova.design@gmail.com
www.facebook.com
www.kala-design.com

Мебели: KOHANA LTD, Кала дизaйн, DIVANIDEA
Интериорен текстил: RADINELI, KORTINA

Споделете тази публикация