Линии и форми в логическа взаимовръзка

Модерен интериор на апартамент в Братислава

 

Този модерен и интересен като решение интериор е на апартамент в словашката столица Братислава.

Създаден е от дизайнерите на Neopolis interior design studio.

“Ние създаваме интериорни пространства за истински хора като съчетаваме характерните особености на западните и източните култури, за постигнем максимална функционалност с красив дизайн.”

Това е творческото кредо, върху което словашките дизайнери разработват своите проекти, а в резултата може да се убедите и сами, когато разгледате интериорния проект на това жилище.

В общата концепция на апартамента всички решения са логически свързани и сякаш произлизат едно от друго. Линии и форми се преплитат и наслагват, за да създадат една обща бляскава и в буквалния смисъл картина, заради използваните гланцови покрития в повърхностите на мебелите.

Апартаментът се състои от просторна дневна зона, кабинет, детска стая и родителска спалня, като всяка от спалните разполага със самостоятелна баня.

Дневна зона

Дневната зона включва хол, кухненски бокс и трапезария, а от това пространство има излаз на две открити тераси. Бяло, гълъбово сиво и тъмно бордо създават едновременно модерна и уютна атмосфера с елементи на изтъчена елегантност във всеки функционален кът.

Кътът за отдих е разположен фронтално срещу затворена камина, а и от двата дивана има опция спокойно да се наблюдава екрана на телевизора, монтиран на стената.

Кухнята е двуредова, разположена между дневният кът и  трапезарията, която е обзаведена с дървена маса със стъклен плот и столове с тапицерия в бяло.

Отделните мебели и интериорни елементи са по поръчка, проектирани и разработени с цел да се осигури усещане за максимална свобода в пространството на дневната зона.

Детска стая

Детската стая е обзаведена с двуетажни легла с цел спестяване на пространство, което да бъде на разположение за свобода на игрите.

Бюрото, разположено под прозореца, също е двойно, а стените са декорирани със стикери на весела тематика.

Родителска спалня

Дизайнът на родителската спалня може да се определи само с една дума – спокойствие.

Пастелни шоколадови нюанси в обзавеждането на фона на бялото оцветяване на стените създава необходимата за релакс атмосфера в помещението.

Кабинет

Кабинетът е обзаведен с ъглова холна гарнитура в пясъчен цвят с функция за сън и при необходимост може да се трансформира в стая за гости.

Свеж акцент внася светлозеленото оцветяване на стените – напълно подходящ цвят за изграждане на работна атмосфера.

Баните също са решени в спокойни пастелни цветове.

Модерно и функционално жилище – макар  идеите за него да идват отдалеч, вероятно ще намерят доста почитатели и у нас.

Галерия:

 

Споделете тази публикация

Post Comment