Хайде да си разделим стаята поравно!

Интериорен проект на стая за 2 деца

 

Две е винаги по-добре от едно, особено когато става въпрос за децата в семейството! Два пъти повече радост, два пъти повече хубави емоции… е, и двойно повече грижи!

Интериор на детска стая за 2 деца

Да се грижиш за деца е сладко бреме, въпреки всички отговорности, които ние, родителите, трябва да носим към бъдещето на собствените си наследници. Всъщност, много пъти сме си мислили, че децата ни просто са ни делигирали права да се грижим за тях, поне докато все още имат необходимост от нашата подкрепа, но те са самостоятелни личности и абсолютно и безрезервно трябва да се съобразяваме с това!

Двете легла са разположени до стената

Е, когато си родител на две деца, независимо дали са от един и същ пол, при това с неголяма възрастова разлика, в един момент на преден план излиза въпросът – как да изглежда новата детска стая на поотрасналите вече съкровища?

Как да се раздели пространството така, че и двамата собственици да са доволни и всеки да си има свое кътче, равнопоставено на това на братчето или сестричето? При това цветовото решение също да удовлетворява както малката дама, така и нейният рицар?

Декоративна етажерка символично отделя двата къта за сън

Отговор на всички тези въпроси успешно са намерили дизайнерите от студио „Адоро Дизайн“, автори на проекта, който представяме. А ето и техният разказ за работата им по проекта:

„Много обичаме да проектираме детски стаи, защото това ни позволява да освободим въображението си, за да създадем красив, полезен и хармоничен интериорен дизайн, който да радва обитателите си.

Стените са в бяло, а оранжевите акценти създават настроение

Този интериорен проект е на детска стая, част от апартамент в град Варна. Клиентите ни са младо семейство, а основното изискване за стаята бе да има две легла, които да не са едно над друго или изтеглящи се, да има работно място, възможно най-много шкафове и два гардероба.

Двете легла разположихме на единствената стена в стаята, на която има място за тях. За да се получи елемент на относителна самостоятелност, леглата разделихме с етажерка, която има и декоративна функция – тя е отворена, за да пропуска светлина и към дъното на стаята.

Етажерката е визуално свързана с окачения таван

Етажерката е свързана с декоративните канали за скрито осветление на окачения таван. Над и около леглата поставихме композиция от конзолни шкафове, комбинирани с отворени ниши за декорации или книги.

Телевизорът е поставен между двата гардероба

Двата гардероба проектирахме със скосени части, които позволяват постъпването на повече светлина, по-голям ъгъл за гледане на телевизия и по-широк проход за преминаване при влизане в стаята. Гардеробите са до тавана и са комбинирани със зоната на телевизора и работното място.

Чие ли кътче е по-хубаво?

Стените и тавана са бели, мебелните декори са бяло с интересен рисунък, дървесен декор и топло оранжево за акцент. За декорация с цел създаване на по-весела и жизнерадостна атмосфера използвахме стикери за стени, които лесно могат да бъдат отстранени, когато омръзнат на децата или те се влюбят в нови свои герои.“

Резултатът – свежа и функционална детска стая с много места за съхранение и достатъчно пространство за игри, в която всичко е поделено наистина поравно!

 

Галерия:

 

 

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment