Интериорен проект на планинска вила

Нов поглед и модерна интерпретация

 

Когато стане въпрос за вила в планината, обикновено всички си представяме някакъв аналог на планинска хижа – симбиоза от естествено дърво и камък, горяща камина и уют в кънтри стил. Но времената се менят, представите – също!

Как опорните точки в традиционните виждания за ваканционна къща в планината се изместват към модерната им съвременна  интерпретация показва интериорния проект на дизайнерите от студио Sfumato, който представяме.

Къщата, разположена в планинска местност, е ново строителство. Основното изискване на собствениците към дизайнерите е да се усеща полъх на планинска екзотика, но да не бъде планинският декор основния фокус, около който ще се развие интериорната концепция на вилата.  Очакванията им са за модерен и елегантен интериор, с ефирна лекота при визуалното възприятие и само с намек за планинска тематика.

 Хол

В хола от 40 кв. м  това е постигнато чрез креативното съчетание на  модернистичните мебели от естествена кожа с трегерния таван, който напомня за романтиката на планинска хижа.

Интериорен проект - дневна зона

Каменната облицовка на една от стените в помещението, умело подчертана със скрито осветление, съчетава в себе си традиция и новаторство – умишлено търсен ефект, аналогично постигнат и в красивия дизайн на бялата камина, изпълнена от технически камък.

 Кухня

 

Кухнята с площ от 7 кв. м. е сравнително малка, но напълно достатъчна за ваканционна къща.
Съчетанието от бял МДФ за модулите и технически камък за плотовете, хармонира с цялостния интериор на дневната зона. Визуално територията на кухнята е маркирана чрез бар-плот с вградено скрито осветление.

Интериорен проект - дневна зона

 Трапезария

Кътът за хранене е разположен между хола и кухнята. Масата със стъклен плот и бели столове е елегантно решение в хармония с търсената лекота на цялостния интериор.

Интериорен проект - дневна зона

Родителска спалня 

Основната спалня във вилата, с обща площ от 10 кв.м,  също е изградена на принципа на взаимодействие между традиция и новаторство. Стенната облицовка от МДФ допълва изяществото на кубичното легло, изпълнено от същия материал.

Родителска спалня 

Родителска спалня 

 Детска стая

Детската стая, предназначена за сина-тийнейджър в семейството, е с площ 7 кв.м. Водещият лайтмотив тук е свежестта на пролетния изглед на планината. Тук присъстват  типично момчешки елементи при декорацията като пана с хибриден модел на любима марка автомобили.

Телевизорът е вграден в плъзгащата се врата на гардероба – по този начин функционално се освобождава повече пространство за движение в помещението.

Интериор на детската стая

Интериор на детската стая

 Баня

Основните материали, използвани в обзавеждането, са също МДФ и естествена кожа.

Актуалният минимализъм, характерен като стил при дизайна на градските жилища, успешно е намерил ново проявление в една различна среда – сред величествената красота на планината.


За контакти:

Студио Sfumato

София 1000
ж.к. Манастирски ливади – Запад
бул. Тодор Каблешков 53, Търговски комплекс „Френдс“, офис 70-71
тел/факс: +359(2)854 8999
studio@sfumato-design.com
www.sfumato-design.com

Споделете тази публикация