Кухня в бяло и зелено за младо семейство

С усещане за пролет и закуска на тревата!

Логично или не съвсем, тази кухня в бяло и зелено някак неволно ни напомни за един известен шедьовър на френския художник–импресионист от 19 век Едуард Мане и неговата „Закуска на тревата“.

И макар през годините картината, някога считана за скандална, а днес призната за уникално произведение на изобразителното изкуство, да има богата и сложна история, приликите се крият в друго, защото в интериора на кухнята няма нищо скандално!

Кухня в бяло и зелено

На асоциацията между картината и тази кухня в бяло и зелено ни наведе усещането за фантастична горска поляна, обляна в слънце и ведро пролетно настроение – точно като закуска на тревата!

Кухня в бяло и зелено

Защото гладките овални форми на кухненските мебели изглеждат като бели пухкави облаци, зеленият диван напомня за полянка със свежа трева, а картината с диви зайци на стената и декоративните възглавнички с бухали поставят последния акцент на същински горски пейзаж!

Кухня в бяло и зелено

Автори на интериора на тази кухня в бяло и зелено са дизайнерите от TS Design Studio, влезли в ролята на „художници“ при обзавеждането на помещението.

Кухнята е част от съвсем малък апартамент с една спалня, който не разполага с отделен хол. По тази причина собствениците прекарват основно времето си в кухнята и то не само за готвене и хранене, но и за срещи с приятели и роднини, гледане на телевизия, та дори и за игра с малкото им дете.

Вземайки предвид тези обстоятелства, дизайнерите формират интериора на пространството на кухнята с елементи и от обичаен хол, и от традиционен кът за хранене.

Кухня в бяло и зелено

Като начало проектират дизайна на самата кухня с овални форми и решена изцяло в бяло, за да създадат оптическа илюзия за простор и повече светлина. Избират голям ъглов диван в зелено с неправилна геометрична форма.

Кухня в бяло и зелено

Поставят на едната от стените декоративни рафтове и телевизор. Обзавеждат къта за хранене с голяма маса, край която могат свободно да се настанят до 8 човека. За декорация избират картина с горски пейзаж и огледала над стенните аплици, отразяващи светлината – отново с цел оптическо увеличаване на помещението.

Кухня в бяло и зелено

Така тази кухня в бяло и зелено се превръща в универсално пространство, в което всеки член на семейството да открие точното си кътче! Интериорът е с ярки акценти и много уютен, излъчващ свежест и ведро настроение.

И в крайна сметка определението ни „кухня в бяло и зелено“ се оказа доста условно понятие, защото тук не е само място за готвене и хранене, но и място, в което цялото семейство да се чувства удобно и комфортно!

А нали точно тези прости житейски радости търсим всички у дома – светлина, топлина и уют!

Галерия:

 

Продукти в магазин Жилища 

Споделете тази публикация