ЖИЛИЩА


Един различен поглед към прозореца…

 20 идеи за декорация с вертикални щори

Всеки прозорец рано или ПО-късно, се сдобива с кокетен тоалет – пердета, завеси, щори …
Е, не само суетата е причина за тази премяна на нашите „очи“ към околния свят, но пък и защо не?

Вярно, слънцето понякога прекалено „горещо“ и дори мъничко нахално се опитва да ни дойде денем на гости, а вечер луната – или пък съседите от панелната гора, която повечето обитаваме, надничат с любопитство и навлизат не съвсем дискретно в личното ни пространство .. , И това, естествено, налага да поставим малка бариера, която да запази интимността на домашния ни уют.

Но защо решихме да обърнем внимание на вертикалните щори , ще ни попитат някои от вас.
Защото този тип декорация си е спечелила славата на предимно подходяща за оборудване със слънцезащитни средства най -вече на офиси или работни пространства с обществено предназначение .

И често вертикалните щори остават в сянката на останалите си братовчеди от голямото семейство на щорите и може би, незаслужено пренебрегнати!

Наред с практичността си, защото са най-вече изработени от текстил, който лесно може да се почиства, те чудесно подхождат и на модерните ни интериори, решени в духа на минимализма като стил.

Както всички знаем, те могат да бъдат решени в различни цветове – хармониращи или контрастиращи на цялостното обзавеждане на дома, но не сме сигурни, че знаете, че могат самите те да бъдат и в комбинация от различни тонове? Ставайки ПО-пъстри чрез елементи в различни цветове, този тип щори могат да съперничат дори и на най-ярките десени на пердетата и завесите!

А, да, а ако офисното им звучене все още ви притеснява, то към вертикалните щори могат да се добавят и завеси в предпочитан цвят и десен, което тотално променя минималистичното им излъчване.

В кухнята, дневната, спалнята, та дори и в банята, вертикалните щори са добре дошли, стига да им се доверите!