ЖИЛИЩА


Да подслоним на сухо и барбекюто!

28 идеи за навеси и мини-беседки за градинско барбекю

Какво би било летен уикенд в градината, ако за обяд или вечеря не се разнесе аромат на барбекю? Почти немислимо, нали, та дори и май една от главните причини за прекарване на свободното време в градината, е точно тази! Добре де, не на първо място бихме я подредили, но в никакъв случай не и на последно!

Наред с всичките си останали достойнства, постигнати с много труд и умения, градината е сцената, на която се случват много приятни сюжети, изиграни от домакини и приятели, но в главната роля неусетно застава барбекюто!

Дали ще бъде същинско зидано барбекю или преносимо – електрическо, на газ или дървени въглища, или просто обикновената скара, взета за малко назаем от кухнята, няма особено значение – всичко е въпрос на предпочитания и възможности.

Къде ще бъде позиционирано – в беседката или край нея, под навеса пред къщата, на покритата веранда или в някое кътче на двора – не бихме могли да изброим всяка конкретна ситуация, но бихме могли да отчетен друго – капризите на времето!

Точно то е в състояние да провали – вероятно не нарочно, много приятни градински партита и поне веднъж на всеки се е случвало нещо подобно. Но ако са подсигурени всички „фронтове“, изненадите нямат никакъв шанс!

Точно в тази връзка събрахме една скромна  колекция от идеи за мини-беседки и навеси, където да се разположи градинското барбекю – в компанията на главния готвач, който ще работи с него, разбира се!

Конструкцията на подобна защита от слънцето и внезапен дъжд за барбекю се състои предимно от дървени елементи, а покривното покритие е от поликарбонатни или метални плоскости, както и от битумни керемиди. В ролята на навес спокойно може да влезе и градинска дървена пергола, но съществено предимство имат мини-беседките, защото след края на топлите месеци в тях биха могли да се съхраняват и градински инструменти или съоръжения.

Някои от вариантите са лесни за изпълнение и от непрофесионалисти,  а други са само за много сръчни ценители! Към която и група да се числите, спокойно можете да им хвърлите един поглед – възможно е да намерите и някоя идея, която да стане реалност и във вашата градина!