ЖИЛИЩА


Там някъде, край барбекюто…

27 идеи за летни кухни с барбекю

Там, край барбекюто, винаги е интересно и… вкусно, разбира се! Защото сигурно са малцина тези, които биха могли да не се изкушат от ароматите на вкуснотиите, които могат да се приготвят на жив огън? А тези пък вкуснотии стават направо божествени, ако вървят с гарнитура от сладки приказки в добра компания!

Така си е, и под една или друга форма, барбекюто има своето място във всеки дом. Преносимо, на ток, дърва или газ, малко или по-голямо, зидано собственоръчно или закупено готово, вариантите са много и всичко опира до възможности и място за поставянето му.

Но какво ще кажете за лятна кухня, оборудвана със зидано барбекю, а в идеалните случаи – и с пещ?

Вярно е, че на подобни екстри могат да се радват само собствениците на къщи с градини, но ако не сте сред тях, дано поне имате подобни приятели!

Дали ще наречем тези кътчета лятна кухня или беседка с барбекю, разликата е съвсем дребна , но не можем да наречем несъществена…

По принцип за пълното оборудване на кухня „под небето“ е препоръчително освен място за готвене и хранене да има и мивка, но когато става въпрос за наличието и на зидано барбекю, тази липса би могла да не ни притеснява особено, нали? Все пак основната сграда е наблизо, а и във всяка градина има поне една дворна чешма…

Важното е да има преди всичко барбекю, както и покрив за защита от капризите на времето над главите на всички, които са били привлечени – канени или не, от ароматния полъх, който вятърът е разнесъл, всичко друго може да се компенсира!

Всеки има свое виждане за организирането на подобно кътче, което може да се използва не само единствено през лятото, но ако все пак сте на подобна информационна вълна – вижте и нашите идеи!