ЖИЛИЩА


Малък рай за душата и очите… на балкона!

26 идеи за интериор на открити балкони

Веднага, тук и сега, правим уговорката, че тези идеи за малък цветен оазис на балкона са само за такива от открит тип – там, където все още ги има! А защо изчезват типичните балкони и то без помощта на каквито и да било фокуси, е въпрос с много ясен и точен отговор.

Защото по наш български или не съвсем, патент, законно или не, балконите лека-полека се присъединиха към площта на жилището чрез известното на всички ни остъкляване.

Не, никого няма да съдим, защото пак добре си знаем, площта на днешните жилища в панелните, та дори и новите тухлени гори на градовете, е съвсем недостатъчна, но това е една съвсем болна тема, чийто край се крие във финансовите ни възможности…

Но когато имаме и едно единствено балконче, колкото и да е скромно по площ, то с удоволствие всички прекарваме времето си за почивка там! Така е, нали?

И тъй като миговете на открито, но все пак в пределите на дома, са ни особено ценни, то се налага да направим всичко по силите си, за да обзаведем един малък цветен рай – и за очите, и най-вече за душата!

Масичка – малка или пък сгъваема, която се монтира на перилата на балкона, столчета или малки кресла, защо не и пейка, а, да – и възглавници на столовете или направо на пода… горе-долу това е гамата мебели, които намират приложение на балкона.

Много актуални са различни варианти за обзавеждане на балкона с ръчно създадени мебели от стари палети – това мнозина ще потвърдят. Стига все пак сръчността да е част от качествата на собствениците на балкона, или да имат добри приятели, които с радост биха се включили в производството на оригинални дървени мебели. Или както се казва – „с каса бира и верни другари всичко се постига!“

После идва ред на цветята – сандъчета, саксии или големи кашпи приютяват любимите ни растения, за които грижите съвсем не са малко… но пък компанията им няма аналог!

А за да бъде настроението ни на балкона винаги на ниво, ярките цветове в декора също са почти задължителни – всеизвестна е тяхната сила да помагат за прогонване на всякакви тъжни моменти и мисли!

Само едно не можем да предвидим – капризите на времето, но след всяка буря пак изгрява слънце, нали? Цветно и весело да ви е на душите, а ние отиваме на балкона!