ЖИЛИЩА


Зелена геометрия или… полет на въображението?

30 идеи за ефекти с кръгове и овали в градината

Отдавна бе времето, в което в училище освен на ум и разум, все пак се опитваха да ни научат на пространствено мислене, на геометрия, планиметрия и…

Да, да, май беше доста скучна за някои от нас тази материя, но когато става въпрос за оригинални идеи в градината, ще се опитаме да си припомним всичко забравено, защото оригиналността иска… не, не жертви, а усилия!

Зелената прилежно подстригана ливада сама по себе си е почти произведение на изкуството, дори и да не сте се старали за него поне 100 години, както твърдят английските специалисти по голф, например, но ако й е придадена и интересна форма, то със сигурност би се превърнала в истинско бижу!

Разчертани във формата на кръгове зелени тревисти островчета не е чак толкова непосилна задача – е, може и да има леки неудобства при косенето, ако кръгът е оформен в края си с палисади или каменен бордюр, но и това е решим проблем – с ножица в ръка, естествено.

Кръгове в градината могат да се оформят не само от трева, но и от камък, плочки, декинг – въпрос на предпочитание.

А редуващи се като зърна на броеница зелен кръг и дървен или каменен кръг, биха изглеждали изключително във всяка градина, дори и да не е голяма по площ.

Ние ще потърсим забравен някъде голям пергел, а вас оставяме на… полета на въображението ви! Нашите идеи също са на ваше разположение!