ЖИЛИЩА


Топлата красота на хладния камък

20 идеи за дневни с акценти от декоративен камък

Хладен като камък… но не съвсем! Да, колкото и странно да звучи, това е съвсем възможно, когато става въпрос за интериорното решение на жилището! Не, нямаме никакво намерение да влизаме в спорове за физическите свойства на камъка като материал, нито за здравината му, нито за това колко е приятно да се търси хладината му в горещи летни дни, защото става въпрос за декоративния изкуствен камък.

Като интериорен елемент за декорация този продукт си спечели бурни овации в последните години и трайно се настани в плановете за ремонти и преобразяване на жилищното пространство, и то най-вече в дневните зони. Дали заради почти точната имитация на същинския естествен камък, дошъл от обятията на природата, но е факт, че декоративният камък създава съвсем непринуден уют, където и да е поставен.

Обикновено пръв претендент за компанията на камъка е кътът с камина в дневната, но в днешните модерни жилища не винаги има възможност за поставянето на такъв източник на топли емоции. Има и редица други прийоми, ако декорацията с камък силно ви привлича – много актуален и успешен вариант е с такъв материал да бъде украсена стената с медийния кът. Като своеобразна рамка само край телевизора или на цялата стена зад шкафове и полици с предвидено място за TV, е просто въпрос на предпочитание.

Друг, не по-малко добър вариант, е с камък да бъдат облицовани носещи колони, често срещани при модерното ни съвременно строителство. А защо не и декоративнитe ниши, изградени с помощта на гипсокартон – около тях или като техен „гръб“, камъкът стои еднакво добре, особено ако неговата красота е подчертана с подходящо насочено или вградено осветление.

И за да не звучи голословно това, което споделяме, подбрахме 20 идеи за дневни зони с акценти от декоративен изкуствен камък, които могат да се превърнат в конкретен източник на вдъхновение при планирането на бъдещ домашен ремонт!