ЖИЛИЩА


С топлината и изяществото на природата…

24 идеи за кухни  от дърво

Замисляли ли сте се колко вида топлина можем да различим? Май и лесен, и същевременно твърде сложен въпрос, нали?

Безмилостно жарката топлина на лятното слънце е първото, за което се сещаме, после идва на ход нежната милувка на феята на пролетта, разбуждаща с лека ръка и топли ласки всичко и всеки към ново животворно начало при всяко свое гостуване…

После, разбира се, няма как да подминем омайващата и сетивата топлина на танцуващите пламъци на истинския огън в камината или огнището… Ами топлината, която дарява близостта на любимите хора – тя понякога действа почти изпепеляващо на чувствата ни, не мислите ли?

Да не забравим за топлината, която даряват голяма част от цветовете в природната палитра… А като стана въпрос за естествената природа, то няма как да не си дойдем най-после на думата и да не признаем, че всъщност искахме да обърнем за пореден път внимание на топлината на истинското натурално дърво!

Дървото не като топлоизолиращ материал, каквото на практика е, а като природен дар, който гали и топли дори и очите с присъствието си – особено в кухнята!

Някак твърде си подхождат кухнята като помещение и дървото като материал заради топлите емоции, които създават дори и само визуално, макар да сме свикнали да отнасяме обзавеждането от дърво предимно към т.нар. рустикален или провинциален стил.

Но и в кухните с модерен и атрактивен дизайн дървото (или неговите съвсем близки имитации, продукт на съвременните технологии и производства) е много предпочитано заради своите изключително добри продуктови характеристики и чисто визуално неповторимо излъчване и очарование.

Знаем, че не откриваме в никакъв случай „топлата вода”, но ако планирате своята нова кухня, то нашата галерия ще ви напомни за пореден път, че най-великият творец е бил и винаги ще бъде природата!