ЖИЛИЩА


Сред блясъка на прожекторите…

25 идеи за осветление в кухнята

Всяко модно дефиле си има своята звезда, която подчинява на блясъка си всички останали участници – съгласни сте, нали?

Е, вярно е, че всеки има право на мнение, изразяващо собствения му вкус, но ако разгледаме жилищният интериор като своеобразен моден подиум, не мислите ли, че титлата „звезда“ ще грабне без никакво колебание кухнята?

Да, да, дневната също е сериозен претендент, но кухнята е това помещение, за което първо се сещаме, когато трябва да обрисуваме с най-ласкави думи любимото си кътче у дома. Защо е така ли?

Е, многократно сме тълкували тези си пристрастия към мястото, което привлича с неустоима сила всички членове на домашното племе, но каквито и причини да търсим, то една винаги изниква и по жизненоважна необходимост – тук се случват онези магии, които понякога ни карат да се чувстваме особено виновни, защото са просто… ужасно вкусни!

Е, няма как, на диета или не, все пак трябва нещичко и да се яде!

И тук ни хрумва един въпрос – можете ли да готвите със затворени очи? Е, ароматите на подправките сигурно не е проблем да се разпознаят в тъмното, но всичко останало, което се случва в кухнята, не би било възможно без светлина!

Прозорците в помещението предлагат необходимата доза, но не винаги и то само през деня – факт е, че в днешните ни уж модерни жилища (с този термин понякога прикриваме недостатъците на малките пространства) кухнята е често разположена твърде далече от прекия източник на естествена светлина. Но дори и да не е така, вечер просто трябва да се включи… осветлението!

Висящи лампи, насочени осветителни тела, скрито осветление – всички тези варианти заедно и поотделно осигуряват необходимия комфорт при приготвянето на кулинарните изкушения.

И точно по тази причина подсказваме отново идеи къде, как и по какъв начин могат да се разположат отделните елементи на системата за осветление в кухнята.

Добре дошли в нашата светеща галерия!