ЖИЛИЩА


Ало, рибки, как сте?

Къде отидоха телефонните кабини?

Спомняте ли си кога за последно сте говорили по обществен телефон в кабина на улицата?

А дали все още се намират някъде такива? Може би, дори не сме се замисляли по този въпрос, но дори и да ги видим, едва ли ще ги забележим, защото всички сме въоръжени поне с по един мобилен телефон!

Точно такива позабравени, макар добри на времето приятели като телефонните кабини, стават обект на внимание на студенти от 5 университета по изкуство и дизайн в Япония.

Техният колектив, наречен Kingyobu, което в доста свободен превод означава “Клуб на златната рибка”, се заема с амбициозната инициатива да трансформира остарелите комуникационни елементи в… аквариуми!

Креативните студенти вдъхват нов живот на изоставените телефонни кабини като ги превръщат в домове за пасажи златни рибки!

Не можем да ви отговорим детайлно на въпроса как точно се сменя водата на тези гигантски аквариуми, нито пък откъде получават храната си златистите новодомци, но че атракцията е голяма – спор няма!

Кабините-аквариуми се появяват за първи път в гр. Осака, но вероятно идеята ще добие и още по-голяма популярност, тъй като е известно, че в Япония златните рибки са символ на щастие, просперитет и невероятно голям късмет!

Чрез новия си облик бившите обществените  телефонни кабини, настоящи аквариуми, привличат неустоимо погледа и въздействат почти магически на пешеходците.

Дали някога и у нас ще се появи нещо също толкова аткрактивно?! Може би… някой ден!