ЖИЛИЩА


Чук, чук, чук, кой живее тук?

Приказни къщички за… птици!

 

Тези очарователни къщички са в състояние да предизвикат не само възхищение и завист, но и откровена изненада, защото те не са нищо друго, освен… луксозен кокошарник!

Е, дори и да не вярвате, истината е такава – тези кокетни дървени сгради с истински врати, прозорци и покриви са създадени да бъдат домове на птици. Идеята, както може би сте се досетили, създателите на тези жилища за пернати животинки, са заимствали не от къде да е, а точно от екранизацията на романите на   Дж. Р. Р. Толкин.

Симпатичните къщи на приказните герои – хобитите от „Властелинът на пръстените“ , вдъхновяват едно артистично американско семейство от щат Мейн да проектират и изградят  такива луксозни жилища за своите пилета и кокошки.

И за да ви шокираме напълно, ще споделим, че освен в различни цветове и дизайн, в последващото масово производство къщичките-кокошарници се предлагат и с вградено подово отопление – особено подходяща екстра за райони със студен климат!

Проблемът е само един – ако искате да имате такова бижу в задния  двор на вилата или къщата си, не е зле първо да спечелите от тотото или да получите ненадейно наследство от богат роднина, защото цените на кокошарниците започват от  1700