ЖИЛИЩА


Да бъде Коледа!

Празнична приказка в цвят и усмивки!

Обичате ли приказки? Е, що за въпрос, че кой не ги обича… А знаете ли, че по празниците приказките могат да се случват и в делничната ни реалност?

Да, така е, а авторите на всички вълшебства, пред които затаяваме дъх в очакване на истинското чудо и щастливата развръзка приказния сюжет, сме всички ние!

Представете си, например, че отваряте един ден очи, а наоколо всичко е коледно – и в дома ви, и навън по улиците, и в двора на къщата… Дотук добре, явно сме в навечерието на светлия празник. Но ако подобна картина видим и утре, и вдругиден, и във всеки следващ ден на годината?

О, не, ще подскочат разтревожени мнозина, ами къде изчезнаха изящната пролет, знойното лято, морето и щедрата есен?

Е, да, коледният дух е нещо повече от прекрасно, особено когато го очакваш дълго, но може би пък точно в това се крие неговото вълшебство? В магията, която празнично танцуващият огън в камината разпръсква, в очарованието на накипреното коледно дръвче, в ярката премяна в бяло, червено, зелено и златно, с която сме украсили дома си, в наситената с вълнението на очакването атмосфера, която витае навсякъде ноколо…

А и всяко нещо с времето си, е казал мъдрият ни народ – сега е времето да очакваме с отворени за обич и топлина сърца магията на Коледа, да попием повече доброта, която да съхраним и да даряваме на близките си винаги, дори и когато празниците свършат.

Защото Коледа е състояние на духа, дори и след като свалим празничната декорация…
Да бъде Коледа – днес, утре и докато вярваме в приказки!

От все сърце ви изпращаме нашето пожелание за светли и щастливи празници!