ЖИЛИЩА


Да поседнеш на… ръба на покрива!

Идеи за любители на силни усещания!

Когато времето е чудесно, всеки търси разхлада на някое приятно място, за да изпие сутрешното си кафе или следобедния коктейл…

В това няма абсолютно нищо странно, още повече, когато се цели и голяма доза романтика за гарнитура – странното е, когато решиш да поседнеш на ръба на покрива!

Вероятно трябва да си много смел и преди всичко да си любител на изключително силни усещания, за да събереш кураж да закусваш или вечеряш на върха на покрива, но точно такава е идеята на литовския дизайнер Ainė Bunikytė.

Замисълът й включва конфигурация от мебели, състояща се от маса и 2 стола, изработени от метал и плексиглас, които да могат да се монтират и фиксират с помощта на стълба към всеки скатен покрив.

Мебелите са прозрачни, за да може човек да се наслади максимално на предимствата на голямата височина и панорамата отдолу, а оранжевите нюанси правят приключението по-весело.

Вероятно едно такова местенце в компанията на прелитащи птици, върховете на околните дървета или плуващи в небосвода облаци, ще е страхотно за романтична среща, гарнирана с доза екстремизъм и повишен адреналин, но дали ще се намерят смелчаци да пробват?

Към момента тези мебели не са въведени в масово производство, но идеята си я бива и току-виж, някой ден ще видим как любители на екстремното си вдигат наздравици от покривите на съседни къщи и кооперации… Дали ние ще сме сред тях?! А вие?