ЖИЛИЩА


Мамо, днес ще готвя аз!

Идея за часове на мир и спокойствие

Вероятно всички пазим спомени от детството си, в които и момчета, и момичета сме си играли на готвачи?!

Нещо да ви говорят рецепти като “кюфтета от кал”, “пържени яйца в капачки от буркани”, странни консистенции в стари консервни кутии, които носеха наименованието “супа” и какви ли още не кулинарни изобретения…

А участвали ли сте в  специални партита, на които всеки предлагаше на останалите някакво чудодейно ястие, собствено производство?

Да, мили детски спомени, с каквито може би по-голямата част от нашите деца няма да могат да хвалят на своите някой ден, но всяка реалност си има своето очарование…

Вярно е, че на пазара за детски играчки днес се предлагат какви ли не по форма и дизайн детски кухни и всякакви аксесоари, но какво ще кажете да направите сами подобен кът за забавления и игри?!

Със сигурност произведението ще бъде уникално, а спечелените часове на спокойствие и домашен мир ще си заслужават усилията.

Ако приемате предизвикателството, като начало трябва да се огледате за някой стар шкаф или бюфет, скрит на тайно място в мазето, гаража или на вилата – или нова инвестиция в подобен на този шкаф, който виждате тук.

После боядисвате бъдещата кухня в някакъв ярък цвят, а след като изсъхне, започва оборудването на къта за готвене. Котлони за “печката” могат да се направят от непотребни CD-та, мивка от някаква картонена или пластмасова кутия и стар смесител, станал излишен при някой предишен домашен ремонт.

После мама ще се раздели с някои малки тенджери, нечупливи кани и чаши, които просто събират прах някъде из истинската кухня.

Празни опаковки от различни продукти ще попълнят запасите на малките готвачи. О да не забравим и прибори – пластмасовите варианти за пикник са направо идеални за целта!

За известна доза достоверност може да се отпуснат кутии с бисквити, натурални сокчета и бонбони или каквото прецените.

Ето, кухнята вече е готова за развихрянето на фантазиите на малките готвачи, а вашите часове на спокойствие започват!