ЖИЛИЩА


Голямата малка червена тайна в градината

Ефектно градско “скривалище”

Защо е голяма тайната на тази градина? Защото е толкова добре скрита във вътрешния двор на къща в Сидни, че съседите едва ли предполагат какво има зад оградата.

Малка – защото площта на това симпатично убежище от градската суматоха е наистина ограничена.

А червеното оцветяване на едната от ограждащите стени показва какво силно въздействие би могъл да има този дързък цвят и върху малко пространство.

През лятото високите дървета и храсти осигуряват търсената прохлада в уютното кътче за отдих, а яркото оранжево-червено на стената създава усещане за топлина и жизненост в двора дори и през по-студените месеци на годината.

Цветовото оформление на екстериора на скритата градинка вдъхновява и подбора на  растения, чиито цветове са в същите нюанси.

С помощта на градинското осветление вечер градинката истински сияе и разкрива пълната си прелест.

Маса за хранене и плот с вграден електрически котлон осигуряват възможност за приятна вечеря или обяд на открито в красивата “зелена” компания на малкия вътрешен двор, до който шума и стреса на града не достигат.

Създатели на това чудесно местенце за почивка са ландшафтните дизайнери от студио Secret Gardens, на които собствениците на къщата са безкрайно благодарни за добрата идея.