ЖИЛИЩА


Етажерки с необичаен дизайн

Когато намериш време за себе си…

Обичате ли да четете книги? И не онези електронни издания, изтеглени на pdf  в някоя папка на компютъра, а съвсем истински, които още ухаят на хартия и мастило?

Защото все още удоволствието да се усамотиш в някое удобно кътче – на дивана, в креслото, та дори и в спалнята, с книга в едната ръка и чаша нещо ароматно в другото, е много по-голямо от взирането в монитора.

В някои домове има стотици книги, в други – по-малко, но независимо от количеството, тези наши приятели, разказващи различни истории, трябва все някъде да са подслонени и организирани.

Не би било много удачно да се съхраняват на купчини на пода, макар че и това се случва, но не за този начин на организация става въпрос сега.

Мебелните дизайнери и производители наред с класическите корпусни мебели, сред които достолепно място заемат традиционните библиотеки, предлагат и много нестандартни варианти – като тези тук.

Етажерка с формата на картата на САЩ или пък окачена от тавана тип “пчелна пита” с много лесно достъпни джобове,  полица във вид на математическо уравнение или странно усукани около оста си модули – хрумванията са колкото необичайни, толкова и забавни.

Но защо интересните книги да нямат и интересни “домове” – с такива идеи и интериорът на жилището става по-оригинален, не мислите ли?!

 

Моделите на етажерки са на:

Saporiti, Estudio Breder, Joel Escalona, Woodloops, Ron Arad, Leo Kempf, Ilio, Zeynep Cinisli