ЖИЛИЩА


И водата засвири на… цигулка!

Ексцентрична водна реплика на  Страдивариус

 

Често обичаме да казваме, че животът е красив, защото е шарен и няма еднакви хора по света – обратното би било равно на всемирна скука, нали?

Всеки един от нас си има и своите странности – къде по-явни, къде не толкова, но има и хора, които не само си падат по ексцентрични прояви, но и смело ги реализират, имайки необходимите за целта средства.

Точно такава е и историята на изграждането на този фантастичен басейн, реализиран от компанията Cipriano Landscape Design & Custom Swimming Pools по поръчка на техен клиент, пожелал водното съоръжение в градината му да бъде с формата на оригинален модел на цигулка Страдивариус.

Твърде скромно е идеята да се определи само като екстравагантна, но имайки предвид, че някои от оригиналните цигулки са били продадени на търг за повече от 10 млн. долара, то басейнът всъщност е излязъл доста по-евтино на собственика си…

Архитектите са подходили с особено старание при изграждането на тази водна реплика на оригинала, пресъздавайки с максимална прецизност всеки детайл и то възможно най-достоверно – от струните, подбрадника (който всъщност е хидромасажна вана), та до лъка, край който е изградено и малко езерце в японски стил.

И през деня басейнът изглежда великолепно, но когато слънцето поеме своя път отвъд хоризонта и нощта нежно го поеме в прегръдките си, тогава водната цигулка буквално засиява в невероятно дръзки цветове, които могат дистанционно да се сменят – според предпочитанията на собствениците и компанията им.

Само с натискането на един бутон цялата атмосфера и стила на осветлението в градината може да се промени в унисон с музиката, която звучи от специална аудиосистема и може да се слуша дори и под вода!

Екцентрична или просто различна, тази идея, макар и сруваща немалко, показва, че с умение, вещина и верен подход няма невъзможни неща!

www.njcustomswimmingpools.com