ЖИЛИЩА


Мостче по пътя към „зеленото“ блаженство

Идеи за декоративни градински мостчета

 

„Зелено“ блаженство – не е ли това за всички ни градината през слънчевите и топли дни на годината? Мястото, в което с удоволствие си почиваме, поемаме на щедри глътки енергия, дарени ни от красотата на естествената прелест, която ни заобикаля?
Така е наистина, колкото и труд и време да ни отнемат грижите по този само наш зелен остров в динамичната реалност, в която живеем.

И независимо от това колко е красива градината, винаги се стараем да открием още нещо, което да добави повече блясък на прелестното ни зелено бижу. А защо това да не бъде някое малко декоративно дървено мостче?

Вярно, мостовете по принцип служат, за да свържат два бряга, преодолявайки препяствията, които възникват под формата на буйно течаща вода или стръмни склонове и урви. Но в домашната градина, за да поставим мостче, не е необходимо да е налично нито едно от двете! Нито дори поток или декоративно езерце, чиито миниатюрни понякога брегове трябва да преодоляваме.

Е, мостчето в такава компания ще напомня много на същинските мостови съоръжения, но ако няма водна повърхност, то просто би могло да свързва две лехи или отделни кътове в градината или само да украсява ливадата.

Декоративните мостчета са почти задължителен елемент в японските градини, но дори и вашата да не е в такъв стил, нищо не пречи да се доверите на гордата му осанка, тъй като този градински аксесоар се вписва добре във всички градински стилове.

В случай, че нямате никакъв воден басейн и не предвиждате изграждането на нещо подобно в градината си, това не е причина да се откажете от идеята за малко декоративно мостче!

И тъй като всичко започва с идеите, нашите са на ваше разположение – първообразът на бъдещото мостче към „зеленото“ блаженство в градината ви може би е точно тук!