ЖИЛИЩА


И кой е майсторът на тези чудни мебели?

 Идеи само за сръчковци с фантазия!

 

Всички обичаме да откриваме неподозираните качества на познати уж вещи и предмети, нали? Може би това е дълбоко заложено в човешката същност – да правим понякога от нищо – нещо, с което после да накараме околните да ни се възхищават с нескрита завист!

И моля, нека никой не ни цитира, че „сиромах човек…“ и така нататък, защото не финансовите възможности са винаги в основата на творческия подход към създаването на интересни неща, а голямото желание и сръчните ръце! Е, в нашия случай като бонус идва и ниската стойност на изходните материали и това може само да ни радва, но отделеното време и вложеният труд нямат цена, нали?

Да, да, ще се съгласим с всички, че няма да откриваме отново „топлата вода“ като припомняме за скритите възможности на старите дървени палети, но нали в основата на всичко са идеите?

А с палетите, които отдавна са свършили същинската си работа и са пренесли от точка „А“ до точка „Б“ своя товар, могат да се случат и много по-интересни неща, отколкото да стоят забравени и непотребни вече някъде в нечий двор или склад.

Чували сме, че и добре горят в камините, но колко по-хубаво би било, ако през някой уикенд или просто свободно време, някой сръчен домашен майстор без титла и диплома им даде възможност да влязат отново в активна фаза на живота си!

От палетите могат да се изработят наистина много мебели – не само обичайната масичка, но и диванчета, шезлонги, пейки, поставки за саксии, бар-плот,  та дори и полилеи! С чук, пирони, четки и боя могат да се случат чудеса – само трябва да решите, че искате да имате уникални градински мебели, каквито не се предлагат в никой бутик!

Не сме подстрекатели, но не бихме се учудили, ако някоя от нашите идеи грабне вниманието ви и ръцете ви „засърбят“ за работа – само можем да ви пожелаем от все сърце успех!