ЖИЛИЩА


Да се скрием на сянка, но… не съвсем!

25 идеи за градински кътове с перголи

 

През топлите месеци на годината страстната и жарка любов на щедрото слънце понякога ни идва малко в повече и неизбежно търсим някъде спасение… О, не, не става въпрос, че имаме нещо против високите летни температури, а просто, че си търсим тайно или не толкова, местенце, където да поемем глътка свежест!

Да, морският бряг и синьото море е твърде примамлива алтернатива, но прохлада и сянка има и по-наблизо – в градината или задния двор.

А там, кокетно източила снага и примамваща с шарената си или цветна сянка ни очаква градинската пергола!

По принцип самата конструкция на перголите осигурява приятна шарена сянка, особено когато все още навън не е толкова горещо и идеята да поседнем на припек ни кани да излезем от пространството между четири стени, където кротко сме очаквали цяла зима да дойде пролетта!

Но сянката, която хвърля перголата, може да бъде и много, много цветна, а и омайно ароматна, ако по нея са се „покатерили“ различни цъфтящи пълзящи растения – стига да им позволим да го направят! Или по-скоро – да сме се погрижили да поемат точно този път към слънцето и небето.

Перголата е чудесен вариант за много функционална украса на верандата, но и не само – като самостоятелна конструкция в някое закътано кътче на градината, разбира се, с помощта и на градински мебели, без значение дали са само масичка и столчета, пейка или шезлонг, може да се превърнев  най-любимото местенце за скривалище – както от силното слънце, така и от ежедневния градски шум и стрес!

Нека само слънцето реши да ни обсипе със силната си любов – ние знаем къде да намерим прохлада от жарката му обич, а на вас решихме да покажем цели 25 подобни идеи!