ЖИЛИЩА


Като Гъливер в страната на миниатюрите…

Мини-градинки за сръчни ентусиасти

Вероятно голяма част от вас си спомнят  как като деца се вълнувахме от невероятните приключения на Гъливер в страната на лилипутите?

Е, сега съвсем спокойно можем всички да се почувстваме истински великани – почти като героя на Джонатан Суифт, когато си представим, че вкъщи поникне една такава миниатюрна градинка!

Независимо дали живеете в малък апартамент в града или в просторна къща, ако сте любител на предизвикателствата, спокойно бихте могли да си създадете такова малко цветно островче у дома!

Естествено, първо трябва да се вземе решение  дали градинката ще се отглежда навън или вътре в жилището, за да се подберат точните видове растения. О, не забравяйте, че растителните видовете трябва да са малки по размери.

После трябва да се избере подходящ съд – голяма кашпа би свършила чудесна работа, например. Но и голяма пластмасова кутия, с направени отвори за изтичане на излишната вода, също е вариант.

А накрая, за да стане истински прекрасна миниатюрната градинка, е редно да сe потърси помощта на децата – със сигурност сред техните играчки ще се открият страхотни варианти за декорация на зеленото островче.

Малки човечета, миниатюрни градински пейки, масички и столчета, дребни камъчета и топчета, и какви ли още не съкровища могат да се “изкопаят” от кошовете с играчки, за да се превърнат в интересна  украсата на декоративната градинка.

Грижите за мини-градинките са същите като при големите им посестрими – поливане, подрязване при необходимост, осигурена слънчева светлина и естествено, защита от набези на любопитни домашни любимци!

А после остава само човек да наблюдава с удоволствие как цъфти и процъфтява творението му, за което е необходимо мъничко вдъхновение и голям ентусиазъм!