ЖИЛИЩА


Да си откраднеш частица от небесната дъга!

Мебели, взели назаем от вълшебството на небето!

Светлината винаги е вдъхновявала редица творци при създаването на техните произведения, но светлината, пречупена през магическото влияние на летните бури, водещи до появата на уникалното явление – пъстроцветна дъга в синевата на безбрежното небе, е вдъхновила създаването на IRIS.

Създадена по дизайн на Lubo Majer за словашката компания DIZAJNO, IRIS е колекция за дневен кът, състояща се от места за сядане и стъклена маса.

Самият дизайнер споделя, че точно светлината и цветовете от ежедневието на хората го провокират да проектира тези забавни уникални мебели във формата и нюансите на небесната дъга. Диван или кресло – тапицираните елементи могат да пресъздадат всякаква форма на удобна мебел за сядане.

Композицията включва елементи с различни размери от висококачествена полиуретанова пяна с твърда рамка от OSB и пружинна система в седалката. Две или или три кресла могат да се преконфигурират в голям диван.

Тапицерията е в различни ярки цветове, наподобяващи напълно природното явление.

В комбинация със стъклената маса с малко фантазия визуално човек би могъл да усети ефекта, който се получава в природата след изливането на ненадеен силен летен дъжд, измил праха над земята и довел след себе си свежо настроение и безброй усмивки!