ЖИЛИЩА


За новите измерения на вълшебните сънища

Какво прави една спалня модерна?

Този въпрос може да не даде покой някоя вечер на мнозина в търсене на отговор как да постигнат едно наистина зашеметяващо прострастранство, в което сънищата да са почти вълшебни.

Особено в горещите летни нощи, когато сънищата така и така не идват, защото вероятно феята им е отишла някъде на хладно и е забравила за отговорностите си, на човек му хрумват какви ли не въпроси и идеи за промяна на дома, начело на които много често застава помещението на спалнята…

Разбираемо, всички искаме като се сгушим под пухените завивки без значение през кой сезон на годината,  да завладяваме насън все по-нови релаксиращи пространства и в търсенето им си задаваме въпроса какво да направим още за собствения си комфорт.

Дали тайната на хубавите сънища се крие в изтънчения силует на ниско стоящото легло, което се комбинира с нощни шкафове,  елегантно продължаващи линиите му?

Или пък облицовката на някоя от стените с дърво създава повече уют?  Дали пък окаченият таван – това приземено у дома небе, не е липсващото звено на пълнотата на интериорната картина на спалнята?

Пъстрата рамка на големия килим, който очертава границите на царството ни за сън ли ни липсва? Или пък двойният под, който издига леглото на пиедестал?

А може би е нещо съвсем друго, за което все още не се сещаме, но пък идеите тук могат да дадат малко отговори на въпроса “как да изглежда новата ни спалня”!