ЖИЛИЩА


Здравей, слънце – лека нощ, луна!

 30 интериорни идеи за подпокривни жилища

 

Едва ли някой може да разреши загадката на романтиката на жилищата под подкрива? В какво се крие очарванието на тези пространства, в които таваните и стените си дават среща някъде на друго място, встрани от стандарта, наложен от правия ъгъл?

Може би близостта до небето е един от очевидните отговори, макар скептиците веднага да пояснят, че да обитаваш дом под покрива на каквато и да е сграда си е доста рисковано…

О, да, със сигурност такива твърдения имат основания, почерпени от житейския опит на препатили собственици на мансардни жилища, където недобрата изолация на тавана или направо липсата на такава, в комбинация с некачествена дограма на прозорците и перипетиите, свързани с обзавеждането с мебели по поръчка, са доста богат материал за написването на сериозна поредица от романи с особен финал!

Е, фактите са такива, но точно от неволите на другите трябва да се учим, независимо за каква житейска ситуация става въпрос, нали?
Истината е, че подпокривните жилища се нуждаят на всяка цена от изолация и на тавана, и на стените, с безкомпромисно качество, защото нали си спомняте онази английска поговорка – „Не сме толкова богати, че да купуваме евтино!“

Другата слаба точка, която всъщност може да бъде много силен интериорен ефект, са източниците на светлина, т.е., покривните прозорци! Само си представете как вечер от дивана в дневната поглеждате нагоре, а там звездите ви изпращат сияйните си усмивки – страхотно би било, нали?

В днешно време производителите на мебели предлагат толкова богато разнообразие от варианти, че обзавеждането на нестандартни пространства не е мисия невъзможна! Но ако все пак, не откривате в готов вариант образите от мечтите си, не се отчайвайте, защото макар и не на минутата (по заповед на щуката…, ако помните тази приказка) те ще бъдат изработени, стига да изберете производител, на който да се доверите!

И още нещо – скосените стени донякъде смаляват обема на пространството, което налага да се използват по-светли тонове в интериорната концепция на жилището и добра осветителна система!

А после ще поканите слънцето и луната за постоянни драги гости у дома!