ЖИЛИЩА


Къща или картинка от детска книжка?

Мозайка с… капачки от бутилки

Никой не може да отрече, че нежните наследнички на библейската Ева притежават невероятно богата фантазия и са автори на изключително креативни идеи, нали?

Е, може би другата половина от човечеството не е винаги доволна, когато за реализацията на тези идеи се стига и до тяхната намеса, но това е една друга тема…

Ето например, какво правите вие с капачките от пластмасовите бутилки от минерална вода, различни безалкохолни напитки или бира? Вероятно ги хвърляте просто в кофата за боклук, нали?

Но тези малки кръгли нещица всъщност са подсказали една доста причудлива идея на изобретателна руска пенсионерка!

Дамата на име Олга Костина от далечното руско село Karmarchaga, намиращо се  югоизточно от Красноярск,  събирала години наред пъстроцветни пластмасови капачки с еднакви размери. И то не защото й е било жал да ги изхвърли, а за да… декорира фасадата на малката си дървена  вила с тях!

Когато капачките набъбнали на впечатляващите 30 000 броя, реализирането на странния проект започнало.

С помощта на обикновен чук и още по-обикновени пирони самоуката декораторка “изрисувала” по фасадите на къщичката си различни забавни и весели мотиви – повтарящи се геометрични фигури, портрети на сладки животинчета и т.н.

Резултатът е наистина зашеметяващ дом, който грее отдалеч на фона на останалите в малкото руско селце там някъде из великата тайга.

Дали този проект има и допълнителна изолационна стойност за сградата ни е трудно да преценим, но че  идеята си я бива, едва ли някой ще отрече!

Е, дами, все още ли ще хвърляте капачките от бутилки?!