ЖИЛИЩА


Край огъня под погледа на планината…

Кът с открито огнище край малка вила

Ще смее ли някой да си признае, че никога, ама съвсем никога не си е мечтал за една малка спретната къщичка, може и с липи отпред…, в която да събира сили и позитивна енергия през свободното си време? А ако пък и тази къщичка е сгушена в предгръдките на планината… е, вече мечтата започна да придобива съвсем завършен образ, нали?

Но малка или по-голяма, то какво би била всяка къщичка без дворче с кътче за отдих? Просто стени и прозорци – почти като всяка панелка… И в този ред на мисли, за пореден път отчитаме, че бижуто на всяка къща, а и най-голямото предимство, е дворното пространство, даващо онази така желана свобода на духа и същевременно създаващо интимност за изживяване на прекрасни емоции с любими хора!

Кътът за отдих с открито огнище  пред тази малка, е, вярно, американска къщичка, е проектиран от ландшафтното студио от Калифорния JGS Landscape Architecture.

Както веднага се вижда, огнището е перфектно интегрирано в екстериорната картина.  Край него е разположен сет градински мебели, състоящ се от диванче и кресла, защитени от слънцето с големи чадъри. Вярно е, че през нощта те са напълно излишни, но образът на горящия огън на фона на притихналата планина предизвиква най-романтичните човешки настроения!

Домакини и гости могат да се наслаждават и на топлината на танцуващите пламъци – да не забравяме, колко хладни могат да бъдат чувствата на планината към всички нашественици, особено вечер! Почти скулптурни каменни късове и декоративни водни ефекти допълват образа на дворното пространство.

Цялостната дизайнерска концепция на проекта е подчинена на визуалното свързване на  околния пейзаж  с малката къща.

www.jgsdesigns.com