ЖИЛИЩА


Само за тези, които вярват в истински чудеса!

Като Алиса в Страната на мебелите

 

Едва ли има някой, който да не обича да гледа с притихнало вълнение чудесата, които вършат на сцената съвременните магьосници, нали?

Как така изведнъж от ръкава на мага изскача зайче, от цилиндъра му излита гълъб, а после без грешка намира в колодата карти тази, която зрител от публиката е нарочил…

Е, почти на такова сценично забавно чудо можем да станем свидетели, ако разгледаме тази странна конфигурация мебели на студио Kaira d’or.

Нещо подобно на скрин, декорирано в стилистиката на карти за игра изведнъж се превръща с няколко движения в кът за хранене! Все едно се е разтворил някакъв паралелен свят, за чието съществуване никой не подозира…

Всъщност, дизайнерите са нарекли своето творение „Алиса в страната на столовете” съвсем неслучайно – името напълно подхожда на това мебелно  чудо.

Бялото е избрано за основен цвят на конфигурацията,  състояща се от маса и шест стола, чиито гърбове са оформени като различни карти за игра. Когато столовете се извадят от кубичния модул, наподобяващ колода карти,  се показва скритата до момента маса – всъщност, това е основната атракция според  замисъла на дизайнерите.

Тези мебели създават определено настроение, но това не е единствената цел, с която са проектирани, а по-скоро ефективната и гъвкава организация на обзавеждането в  малки по размери градски жилища.

Комбинацията от бяло, червено и черно винаги изглежда елегантно – дали това не  е причината тук да липсват пъстрите визии на  поп-вале или дама-купа, например?