ЖИЛИЩА


Там, където закуската ни очаква…

Идеи за кухни с кътове за бързо похапване

Всяка сутрин будилникът нервно повтаря без капчица милост, че лимитът за сън е изтекъл и няма и минутка време – трудовият ден вече почуква на врата на ежедневието…

Е, да, позната картинка, нали? Но колкото и да се опитваме да спазваме дневния си план, трудно се скача от леглото направо към вратата – пътят неизменно ни отвежда, почти първосигнално, към освежаващия душ в банята, а после… е, как, към кафемашината в кухнята, разбира се!

Добре де, кафето си може и да предпочитаме да пием с колегите в офиса на сладка раздумка, но поне нещичко на две – на три все пак ще се опитаме да спретнем набързичко в кухнята. Естествено, времето не достига, няма кой да си сервира на масата в трапезарията и скоростното похапване ще се случи отново там – на любимото малко кухненско кътче!

Така обикновено започва денят на по-голямата част от всички нас и няма как да не си обичаме това местенце, укротяващо сутрешния ни глад, зареждащо с енергия и даряващо още малко мигове на досъбуждане!

Точно по тези причини във всяка кухня  – малка или пък в неособено чести случаи в съвременната реалност, по-големички, се кипри местенцето за хапване на крак… или на бар-столчето, ако трябва да сме по-точни!

Най-добре в ролята на домашния крак-маг влизат кухненския бар-плот или сътворени с майсторлък допълнителни полици към стената, на които има достатъчно място за няколко чаши, прибори и чинии, а в най-разкошния вариант – малка масичка с няколко столчета. В маломерните апартаменти понякога тези масички са и основните места за хранене, но какво пък – тук атмосферата е наситена с уют и интимност, нали?

Всеки си има своя формула за началото на деня, но кътчетата за хранене в кухнята можем да поставим под един общ знаменател – практични и необходими!

Заповядайте в нашата галерия, защото някои хитроумни идеи може да ви поканят на закуска и във вашата кухня!

malki-kuhni-s-katove-za-hranene-24malki-kuhni-s-katove-za-hranene-31malki-kuhni-s-katove-za-hranene-7malki-kuhni-s-katove-za-hranene-2malki-kuhni-s-katove-za-hranene-8malki-kuhni-s-katove-za-hranene-14malki-kuhni-s-katove-za-hranene-10malki-kuhni-s-katove-za-hranene-5malki-kuhni-s-katove-za-hranene-3SONY DSCmalki-kuhni-s-katove-za-hranene-18malki-kuhni-s-katove-za-hranene-11malki-kuhni-s-katove-za-hranene-12malki-kuhni-s-katove-za-hranene-6malki-kuhni-s-katove-za-hranene-13malki-kuhni-s-katove-za-hranene-16malki-kuhni-s-katove-za-hranene-17malki-kuhni-s-katove-za-hranene-20malki-kuhni-s-katove-za-hranene-21malki-kuhni-s-katove-za-hranene-22malki-kuhni-s-katove-za-hranene-23malki-kuhni-s-katove-za-hranene-25malki-kuhni-s-katove-za-hranene-26malki-kuhni-s-katove-za-hranene-28malki-kuhni-s-katove-za-hranene-29malki-kuhni-s-katove-za-hranene-30