ЖИЛИЩА


Когато изкуството срещна огъня…

На фокус: камините Focus

Перфектен баланс между изискан стил и модерни технологии – това е най-характерното за линията камини Focus на френската дизайнерска компания Atelier Dominique Imbert.

Изработените от стомана камини са в различни варианти за приложение – стоящи, окачени или за монтаж на стена. Но много по-впечатляваща е забележителната комбинация от функционалност и естетика, с която се отличават моделите на Focus.

Това никак не е постигнато случайно, защото вдъхновение за създаването на тази линия камини, основателят на компанията   Dominique Imbert заимства от творчеството на холандския художник Пит Мондриан.

Възхищението от характерната техника на Мондриан, отличаваща се с  пресичащи се под прав ъгъл линии и равнини в първични цветове, която оказва такова голямо влияние върху развитието на абстрактното изкуство, стои и в основата на цялата гама камини Focus.

Първата камина, проектирана през 1967 г. под влиянието на холандския творец, е моделът  Antefocus, а останалото е история….

Споделяйки философията на Пит Мондриан, че „удоволствието от цвета е лукс, който не трябва да се отказва”, създателите на тези камини  внасят чрез тях жизненост и настроение във всеки интериор.

Focus на практика показва какви възхитителни резултати се получават, когато изкуството се срещне с огъня!