ЖИЛИЩА


Лилава мистерия в банята

Идеи за „кралска” атмосфера

Лилавото винаги се е причислявало към „истинските дамски” цветове, но красотата и мистериозното му излъчване напоследък доста го отдалечиха от тази твърде  ограничаваща принадлежност.

Дали заради  внушението за нежна романтиката, граничеща с ексцентричност в най-ярките му тоналности, приложени в интериорните решения или заради значително по-малката експлоатация на този цвят в домашното му приложение – версиите са много…

Но към която и да клоним в личните си предпочитания, не можем никак да отречем, че лилавото направо превзе триумфално декорацията в жилищния интериор.

Вярно е, че по-светлите му оттенъци твърдо си остават приоритет на дамите, но за тъмните и наситени не можем да твърдим същото. Може би и точно затова никой не би се изненадал, че мъжката половина на човечеството така безропотно се съгласява с избора на този цвят като концепция за дневната, спалнята или банята…

Лилавото не е най-популярният цвят за решение в банята, но точно там то може да създаде истинска „кралска” атмосфера – нали  все пак това е цветът на коронованите особи, защо да не им подражаваме мъничко?!

Вероятно на много хора е хрумвала идеята да приложат мистериозното лилаво и в собствената си баня, но все още не им е достигнала необходимата доза смелост за експерименти?!

Точно затова събрахме скромна галерия от идеи, които да дадат визуална представа за нечии мечти…

И още нещо – ако все пак консервативните настроения надделяват, може да се заложи като по-безопасен вариант само на акценти или аксесоари в лилаво – те лесно биха били подменени, ако резултатът все пак не е очакваният!