ЖИЛИЩА


И палетите се преродиха за нови приключения…

Идеи за баш майстори с въображение

 

Нищо ново под слънцето, ще си кажат някои от вас – какво толкова, мебелите от палети са отдавна наложена мода?!

Мода ли не, така е, но нека ви признаем, че ние винаги се възхищаваме на сръчните майстори с богато въображение, които създават от нищо нещо, не само от палети!

Но много пъти сме се чудили какво се случва с палетите от всички палетизирани доставки, които самите ние сме извършвали чрез нашия електронен магазин. Някой веднага ще подскаже, че горят идеално в камината или в градинското барбекю, и сигурно ще бъде съвсем прав…

Но всъщност не е ли твърде жалко да се спечели миг топлина, когато могат да се направят толкова много и различни неща от непотребните никому вече дървени пособия?!

Защото да се изработят колоритни мебели и аксесоари от палети не е чак толкова трудно, колкото мнозина навярно си мислят. Просто трябва малко въображение и добри подсказвачи на идеи – като нас, например! А има и много хора, които нарочно купуват стари палети, защото винаги е много приятно да имаш поне нещичко в градината или у дома, което с гордост да показваш, че сам си изработил?!

Разбира се, ще има и мнения,  че и тази мода ще отмине като редица други интересни тенденции, преживели времето си… но какво пречи да опитаме сега?

Ето например, ако искате да бъдете различни от съседите си по вила, можете да се сдобиете с бутиково собственоръчно изработена масичка, шезлонг, та дори и люлка от палети! Поставката за саксии пък изобщо не изисква усилия – малко боя, избиране на подходящо място – и готово!

За любителите на  предизвикателствата са вече по-сложните варианти – че защо във вилата или дори вкъщи да си нямаме легло от палети, градински полилей или рустикално изглеждаща поставка за съдове в кухнята? Дори и комплект холова гарнитура с диванчетата, креслата и ниската масичка – напълно е възможно да се постигне, просто трябва да се започне отнякъде.

Със сигурност такива мебели и аксесоари ще придадат индивидуалност на интериорното или екстериорно пространство, а можете да бъдете и съвсем, съвсем сигурни, че точно същите няма да има никой друг, дори и също толкова сръчен като вас! А палетите ще заживеят своя нов и колоритен живот!