ЖИЛИЩА


Малък бюджет – голяма атракция

Офис от картон

Едва ли има някой, който не би желал да работи в приятно изглеждащ и функционален офис?! Но за целта е необходим бюджет, с който не всички работодатели разполагат – особено в последните години.

Този проблем предизвиква холандския дизайнер Joost van Bleiswijk  да проектира един много необичаен офис, в който няма нито една тухла, бетон или пирон. Защото офисът е изграден от… картон!

И не само стените (но не и на основната сграда), а цялостното обзавеждане – бюра, столове, стълби, абсолютно цялото оборудване на офиса от 500 кв.м е изпълнено от специално обработен твърд картон. Свързването на елементите, които са “ само” 1500, е направено без лепило и без пирони, но всички части са много стабилни. Като допълнителен бонус в този странен офис се явава мобилността – при желание или необходимост, отделните части лесно могат да се преконфигурират.

Използването на евтин материал като картона за изграждане на модулни офиси е атрактивен вариант за хора, които не могат да си позволят да похарчат много средства за работни места, но биха желали да имат красив, модерен и запомнящ се офис.

Този проект е практическо доказателство за силата на идеите – как една великолепна и креативна идея може да създаде “нещо” от почти нищо!