ЖИЛИЩА


Да пием кафе на… пейката!

Многото лица на една уж незабележима мебел

Когато споменем пейка, винаги първосигнално си представяме пейките по алеите на градските паркове или в краен случай, в домашната градина.

Но пейките не са само градински аксесоар – те са много добър, но сякаш незабележим помощник на интериорните решения.

Къде, например, сядате вие сутрин, за да си завържете удобно обувките? Може би не изпитвате такава необходимост, но ако се налага, вероятно ползвате някоя табуретка или стол?!

Но ако имахте пейка, сигурно щеше да ви е далеч по-полезна, защото пейката – дървена или тапицирана, има страшно много лица, стига да ги опознаете!

Да, тя е ефикасна алтернатива за сядане навсякъде в жилището, но когато се постави до стената, човек получава и сигурна опора за гърба.

Разположена в центъра на хола, пейката успешно би заместила масичката за кафе, а в спалнята – да поеме върху себе си дрехите, които все ни домързява вечер да сгъваме и прибираме в гардероба.

Може да бъде също и елемент за декорация в антрето – хем да си хвърлиш ключовете и чантата на видно място, хем да поседнеш, докато се бориш с ципа на ботушите или сложните закопчалки на обувките…

Ако има място в банята, пейката също би свършила добра работа – за разни козметични процедури, които са доста изморителни, ако ги извършваш прав.

Пейката може да се “разходи” и до балкона в хубавите слънчеви дни – не тежи толкова много, но пък е много приятно да я поделиш с добър събеседник за сутрешното кафе.

И още много приложения могат да се открият, стига обаче да я имаме у дома си!