ЖИЛИЩА


Моля, заповядайте на градинско парти!

Идеи за зидани градински барбекюта

 

Какво си представяте първо, когато стане въпрос за летен уикенд? Разхлаждащата прегръдка на басейн, сладка дрямка на сянка в шезлонга, сладко безделие на верандата или… градинско парти?

Е, да, през лятото всички се опитваме да се насладим максимално на хубавото време навън – и през деня, и през вечерта, а ако пък на разположение е една прекрасна градина – собствена или на добри приятели, някак логично нещата отиват към парти под звездите! Добре де, може и под ласките на слънцето, стига да не са твърде горещи…

А за да бъде удоволствието максимално пълно, са необходими няколко неща. Първо, удобно място за сядаде – може и на тревата, ако домакините позволяват, но все пак масите и столчетата не са за пренебрегване, нали?

А ако са поставени под навес или беседка, то още по-добре, че знае ли се летният ден в какво настроение ще бъде?! След това някой трябва да измисли менюто, друг да го напазура, а може би трети – да го приготви!

Естествено, всичко това може да е сред задълженията и само на домакините, ама ако ще споделят градинския си терен с приятели, то май е редно и те да се включат с някакъв принос, нали?

И тъй като преди да се седне край масата, трябва да се приготви това, което ще се сложи на нея, си идваме най-после на думата – че няма нищо по-вкусно от произведенията, създадени с помощта на градинското барбекю!

Разбира се, като начало може да се изнесе навън и скарата от кухнята, всякакви мобилни варианти – на дърва, на газ или електричество също ще свършат добра работа, но ако барбекюто е зидано, то атмосферата е някак съвсем различна!

Дали ще бъде само със скара или като почти луксозно допълнение към барбекюто ще има и пещ, е въпрос на предпочитания  и възможности.

На пазара се предлагат и готови модели зидани барбекюта, но по-големите ентусиасти и мераклии моат да си изградят и сами – или с помощта на добри другари и каса бира, нали така?!

А ако все още се чудите как да изглежда това атрактивно допълнение към всяка себеуважаща се градина във вашия двор, хвърлете един поглед на нашата галерия!

И –  вкусно лято на всички!