ЖИЛИЩА


Извинете, кога пристига Пепеляшка?

„Вкусни”  автобусни спирки гонят скуката

Пепеляшка и нейната тиква-каляска са вдъхновили японски дизайнери да проектират тези невероятно забавни, „сочни” и „вкусни”… автобусни спирки!

Те са почти толкова вълшебни, колкото и приказното превозно средство, но с тази разлика, че дори и след полунощ не се превръщат в железопътни гари – например!

Кой би могъл да си представи, че очакването на градския автобус би могло да бъде и забавно, но всъщност в Япония май всичко е възможно!

Като разпилени от огромна кошница на някой великан, връщаш се от пазар, по улиците на Konagai, Япония, са се „изтърколили” гигантски дини, ягоди, домати, пъпеши и портокали – общо 16 апетитни автобусни заслони.

Първоначално тези спирки  са били построени за Travel Expo през вече далечната 1990 г., но постепенно те се превръщат в една от най-големите местни атракции – едва ли някой ще се чуди дълго защо!

Атрактивните  автобусни спирки  във формата на плодове са още едно доказателство, че нищо в дизайна не би могло да бъде скучно, дори и безличната бетонна конструкция, когато стане  обект на новаторско творческо мислене и  вдъхновение.

И все пак, а с кой автобус ще пристигне Пепеляшка?