ЖИЛИЩА


Пътечки, влизайте си в релсите!

Границите на красотата в градината

И най-разкошната градина или прекрасен вътрешен двор трябва да имат граници на красотата си!

О, нямаме предвид да спрете да се грижите за красивите растения, да престанете да украсявате градината си с интересни аксесоари или да намалите лехите с цветя – става въпрос за нещо съвсем друго…

Общото е само, че трябва да се поставят декоративни граници на самите пътеки, алеи и лехи, които само ще подчертаят красотата им.

Цветни бетонни бордюри като  грациозни къдри, наподобяващи истински изтънчени украси на дизайнерски тоалет, само ще направят избуялата прелест в градината още по-привлекателна.

Такъв кант на границата между царството на растенията и мястото за придвижване не само изглежда добре, но и помага градината да се поддържа чиста и в изряден вид, защото спира безразборното нашествие на различни плевели там, където нямат никакво желано присъствие.

И само редовното им почистване ще запази безупречния вид на пътечките и алеите.

По традиция за изработването на такива гранични украси се използва дърво, камък, тухлички или бетонни павета и бордюри, които са най-предпочитани заради дълготрайността си и лесното им приложение. Но независимо от предпочитанията,  най-важното е избраният материал да съответства на общата градинска картина.

Красивите пазители на границите в градината са ефективни и нощем, дори и осветлението да не е много щедро, защото не позволяват да се отклониш случайно от избраната посока на движение.

Ако все още не сте очертали територията на пътеките, алеите, лехите и кътовете за отдих във вашата градина, нашите идеи може да бъдат необходимото вдъхновение, за да го направите!