ЖИЛИЩА


Полилей или ваза?

И защо там?

Мястото на полилеят е на тавана, а функцията му – да осветява помещението, където е поставен. Да, това е на практика основното задължение на всяко осветително тяло – но и не съвсем, както ще се уверите, когато разгледате този странен и забавен модел.

Автор е полският дизайнер Магдалена Юрек с творчески псевдоним  Рani Jurek.

Не е задължително всички оригинални хрумвания да са и максимално функционални – вярно е, че е за предпочитане, но при декорацията отклоненията са допустими!

Този красив полилей се състои от множество малки епруветки, които могат да бъдат напълнени с оцветена в различни ярки цветове вода, но много по-въздействащо е решението вътре да се поставят… истински цветя. Или пък просто зелени клончета.

Наистина, доста грижи ще паднат, за да се подменят, когато изсъхнат – наличието на стабилна висока стълба е абсолютно задължително, но ефектът определено си заслужава.

Само си представете как биха реагирали гостите на една такава нетрадиционна ваза на тавана! А тази идея би могла да провокира по-сръчните сред вас да проявят и креативността на своето въображение!

Успех, ако току-що ви е споходило подобно оригинално хрумване!

www.gangdesign.pl