ЖИЛИЩА


Да си сушиш чиниите… в градинка!

Сушилник, саксия и още нещо…

Във всяка кухня, независимо дали има миялна машина или не, почетно място до мивката заема сушилнята за чиниите. Но да си слагаш чиниите или чашите да се сушат в китна градинка и то без да напускаш кухнята – е, тази идея наистина е колкото гениална, толкова и забавна.

Сушилникът „СТИЛ“ на италианското студио Designlibero е страхотен, защото има и друга функция, освен основната си – на малка компактна градинка.

Идеята е съвсем проста  и точно в това се крие успехът й.

В двата края на сушилника е предвидено място за малки контейнери, в които могат да се насадят билки или дребни цветя. Още повече, че растенията се напояват и сами – от водата, която се изцежда от чиниите от една страна, а от друга – “пият” от събралата се в основата на сушилника, тъй като контейнерите имат отдолу дупчици.

“Стил” е идеално решение за всеки, който иска да спести място, но без да се лишава от приятното присъствие на естествени растения, дори и в малка кухня. А в градската среда спестяването или по-скоро, ополозтворяването на всеки сантиметър пространство, е като сложно уравнение с много неизвестни…

Но в нашия случай решението е лесно:

сухи чинии + билкова градинка =  великолепна “умна” идея!