ЖИЛИЩА


Лека нощ, да спиш в кош…

Само за хора с въображение!

Помните, надяваме се,  как си пожелавахме като деца: „Лека нощ, да спиш в кош, да сънуваш…”?!

Е, сега няма да си говорим кой какво и как сънува, но е твърде вероятно, ако спиш в нещо, подобно на пашкул, окачен някъде в клоните на голямо дърво, да сънуваш всякакви невероятно сънища!

Дали, за да провокират феята на сънищата и да й създадат нечувани проблеми, е била първоначалната идея на създателите на Cocoon Tree, не знаем, но че идеята е колкото и странна, толкова и забавна, е вън от всякакво съмнение.

Че кой нормален човек със здрав разсъдък би пожелал да виси на 10-на метра над земята и да се радва на свободното полюляване на къщичката-пашкул в прегръдките на вятъра, вероятно ще ни укори консервативната част от аудиторията ни?!

Спор няма, идеята е твърде смела, дори мъничко шантава, ама какво пък, поне веднъж в живота си човек може да направи и нещо неразумно, нали?

Всъщност, овалният пашкул е замислен като място за отдих за смелчаци с нестандартно мислене, които с удоволствие биха си почивали по този начин.

Конструкцията на  Cocoon Tree е изработена от алуминий, покритието е от брезент, теглото е само 60 кг, когато е празен и 120 кг, когато е оборудван с широк 2.4 м кръгъл матрак от високоплътна полиуретанова пяна.

Съоръжението е обезопасено със здрава вътрешна мрежа. Окачването към дърветата става чрез усилени полиестерни въжета.

Не ни питайте  как точно човек се качва до тази висяща спалня и дали е необходимо да има алпинистки умения, за да се катери по въжени стълби – сигурно има и по-простички начини, но ако някой реши да релаксира във въздуха високо над земята, все ще намери как да го направи!