ЖИЛИЩА


Гневът на вятъра не е страшен…

Вази, които не се страхуват от нищо!

Тези оригинални вази са наистина много смели – никоя  буря или силен вятър не може да засегне нежните им фигури, защото… Ами защото са здраво прикрепени към повърхността на масата с помощта на силно магнитно поле!

Дизайнът на крехките причудливи пазителки на цветята е създаден почти случайно от американски инженер.

Джонатан Морган проектира вазата LusionBloom, когато се занимава с планирането на собствената си сватба. Тъй като всеки е наясно какво се случва при разгорещяването на емоциите на подобни тържества, много често вази и други аксесоари стават невинни жертви на бурни танци и несръчни гости.

Авторът на проекта, запознат с теоретичните възможности и силата на магнитното поле,  почти на шега изобретява тази ваза, която вече е патентована и се продава, а първоначалният замисъл е бил просто гости и приятели да се развихрят спокойно на партито, без да се притесняват, че ще счупят поне вазите.

В основата на вазата е поставен  магнит, който позволява тя да остане изправена дори и когато духа силен вятър, или някой или нещо – като палав домашен любимец, например, може да направи опити да я събори.

Под повърхността на масата или върху нея се закрепя стоманена пластина, към която магнитът здраво приковава вазата.

Простично, но много хитро решение, което позволява да се създаде и цяла ефектна композиция от различни по форма вази LusionBloom, които никак, ама съвсем никак, не се страхуват от гнева на вятъра!