Тапетите – отново на интериорната сцена

603
Разгл.
Мебели в пастелени тонове

При всеки ремонт или довършителни работи на ново жилище изниква въпросът какво да бъде покритието на стените.

Много важно е предварително да се изясни дали стените ще бъдат само фон или ще имат водеща роля в интериора.

В случай, че искаме на тях да подредим красиви картини, колекция от различни художествени предмети или скъпи дизайнерски мебели,то определено е по-подходящ първият вариант, съответно решен в неутрални пастелни цветове.

И обратното – за да се подчертае ролята на стените на интериорната сцена, то безспорно тапетите са вярното решение.

Магията на тапетите
Магията на тапетите

Много важно предимство на тапетите е тяхната лесна подмяна.

Oсвен че съвременните колекции тапети се предлагат с
интересни структури, десени, имитации на естествени материали, те успешно покриват и малки дефекти, допуснати при шпакловката на стените.

Най-добре в случая се справят виниловите тапети, но при фините текстилни варианти стената наистина е необходимо да бъде идеално гладка.

Мебели в пастелени тонове

Флоралните мотиви са предпочитано решение в интериорната декорация. Възможно е целите стени да са с еднакъв тип шарки, но много красиво стоят и само отделни секции от стената да бъдат украсени с цветя на фона на тапети с по-деликатни мотиви или съвсем едноцветни.

Много ефектно е решението, когато едната стена е облепена с тапети с цветя в ярки и свежи цветове, а съседната или отсрещната има само една кореспондираща лента от същия тип тапети на фона на едноцветно решение. За да не се срещат затруднения при самото изпълнение, за предпочитане е тапетите, въпреки различната си оцветеност, да са от един структурен тип.

  Луксът и елегантността на тапетите

Лукс и елегантност внасят текстилните тапети със златисти или сребристи мотиви, които обаче трябва да са съобразени с цялостното обзавеждане на помещението.

В комбинация с мебели в класически стил се постига атмосфера на старинност и разкош.
Геометричните фигури са били и продължават да бъдат много използвани в дизайна на тапетите.
Различното е комбинирането на ярки и смели цветове, което в миналото не се приемаше особено възторжено.

В съвременния минималистичен стил на обзавеждане решението акцентът да пада върху декорацията на стените е не само модерно, но и все по-предпочитано решение.