Нови дрешки за стария скрин

232
Разгл.

Идеи за домашен ъпгрейд

Замисляли ли сте се кой или по-точно какво, в обширното царство на мебелите може да окичим с титлата “крал”?! Едва ли, а и кой ли ще седне да разсъждава върху такива “дълбоки”, а и спорни теми, защото вероятно за някои от нас това ще е креслото, за други леглото, за трети – гардероба, масата и т.н.

Но за скромния представител на мебелното семейство като скрина или за просто шкаф, както ги наричаме днес, едва ли ще се сети някой, макар че почти във всеки дом има поне по един такъв.

Обречен да играе вечно поддържаща роля в пиесата на обзавеждането, всъщност той си е незаменим помощник за организиране на хаоса, в което и да е помещение. Дрехи, дребни предмети, аксесоари и какво ли още не, намират своя пристан точно в чекмеджетата на един такъв шкаф.

В модерните днес цялостни мебелни композиции за обзавеждане винаги има присъствие висок или нисък шкаф. Но не за тези лъскави рожби на мебелната индустрия става въпрос сега, а за добрият стар шкаф, който от носталгия или потребност, кротко си присъства в интериора на дома.

Извехтял, поочукан, надраскан, той върши работа, но дразни с неугледния си вид. Е, тогава възниква логично въпросът – ами защо не го “облечем” с нова премяна, с която да ни харесва повече, а дори и да го превърне в интересен декоративен акцент?!

Още повече, че ако се развихри въображението ни и създадем нещо сами с ръцете си, и от най-жално изглеждащата  мебел може да се получи неочаквано нещо невероятно страхотно.

Дали няма скринът да стане по-весел, ако се боядиса в ярки райета? Или хоризонтални ивици? Или върху едноцветната му повърхност да се нарисуват цветя и да заприлича на малка пролетна градинка? Може чекмеджетата само да се облепят с подходяща цветна хартия или остатъци от тапети.

 

Друг вариант – с подходяща боя скринът може да заприлича на прастара антика и дори да завалят въпроси от кой антиквариат е закупен!

Ако някъде в килера се търкалят стари дръжки, останали от неизвестно кога и по какви причини, също може да се нареди красив гердан на горното чекмедже на шкафа. Възможно е и да се закупят за целта нови такива и то умишлено в различен дизайн, за да бъде огърлицата още по-ефектна!

 

 

Да, има много идеи за “ъпгрейд”, но както и да решите да го направите, все пак, комбинирайте различни цветове, но предимно такива, каквито вече присъстват в интериора на дома.

 

Развихрете творческото си въображение, но нека новата дрешка на стария шкаф все пак да стои добре на фона на общата визия на жилището, за да бъде не просто приятна за окото, а направо достойна за възхищение!